Жителите на Флорида се подготвят за животозастрашаващи вълни, наводнения и силни

...
Жителите на Флорида се подготвят за животозастрашаващи вълни, наводнения и силни
Коментари Харесай

Над 2 млн. души във Флорида са евакуирани заради урагана Иън

Жителите на Флорида се приготвят за животозастрашаващи талази, наводнения и мощни ветрове с наближаването на урагана Иън, предава Би Би Си. Бурята към този момент удари Куба и се чака да се ускори, преди да доближи сушата във Флорида.

Регионът на Тампа Бей, който е дом на повече от три милиона души, е измежду най-уязвимите за тежки наводнения места в Съединени американски щати. Ниската надморска височина, покачващите се морски равнища и многочисленото население усилват риска от приливни талази. Ако бъде ударен непосредствено, районът ще бъде " неразпознаваем " през идващите няколко дни.

Във вторник ураганът се засили в югоизточната част на Мексиканския залив и се придвижи на север със скорост 10 км/ч, заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати (NHC). Бурята мина над Флорида Кийс във вторник вечерта. Очаква се да се приближи до западното крайбрежие на Флорида през днешния ден.

В бюлетина на NHC се споделя, че до този миг Иън може да стане вихър от четвърта категория, като скоростта напразно може да доближи 130 км/ч. Над два милиона души във Флорида са получили заповед за евакуация.

Около един милион души са останали без ток, а един човек е умрял откакто ураганът връхлетя Куба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР